Nemzeti mézbolt
- Ahol magyar méz kapható -
Méhraj befogás

Ha valahol méhrajt lát ami félelmet kelt, nyugodtan hívjon és lehetőségeimhez képest a legrövidebb időn belül oda megyek és a méheket biztonságosan és szakszerűen befogom/begyűjtöm és díjmentesen elszállítom.
Ez vagy nagyon egyszerű feladat, vagy nagyon bonyolult is tud lenni. Nagy mértékben függ a helyi adottságoktól.
Ezért kérem készítsen egy-két fotót a helyszínről a méhek által elfoglalt helyről, hogy olyan eszközökkel tudjak készülni amikkel a biztonságos leszedést és elszállítást meg tudom oldani.

Azért legyünk reálisak, 10 km távolság felett már ott helyben keressen méhészt, mert sokkal hamarabb meg fogja tudni oldani, mint amíg én odaérek.

Köszönöm.

Mit ne csináljon, ha méhrajt lát ?

A méhek békésen el vannak a fürtben ahova letelepedtek. Semmiképpen se piszkálja bottal vagy egyéb más tárggyal. Ne fújjon rá a szájából levegőt. És főként ne irtsa le méreggel vagy ne gyújtsa fel lánggal, mert hasznos élőlények. (nem úgy mint a darazsak)

Ha mégsem bírta megállni, hogy ne piszkálja a méheket és azok már támadóvá váltak, akkor szégyen a futás de hasznos !
Ilyenkor már csak az számít, hogy milyen gyorsan tud futni és mielőbb olyan helyre jutni ahonnan nincs közvetlen rálátásuk az üldöző méheknek a letelepedett raj fészekre.
Ha mégis így járt akkor ne legyen haragos a méhekre, csakis saját magát okolhatja a hülyeségéért :)

Kérem ne használjon rovarirtót a méhek elpusztítására mert hasznos szervezetek. Továbbá a méhek nagy egyedszáma miatt amúgy sem tanácsos, mert ha félresikerül a rovarirtózás akkor azok a méhek amelyeket nem talált el védekezni fognak, ez jelentheti azt is, hogy agresszívvá válhatnak s megtámadhatják Önt.

Veszélyes egy méh raj ?

Nyugodjon meg ! Nem veszélyesek. Ehhez azért hozzátartozik, hogy a méhrajt ne piszkálja, ne fújjon rájuk semmilyen idegen szagot, ne menjen a közelébe és nem fog történni semmi baj.
A méhek amikor már letelepedtek valahova akkor viszonylagos nyugalomban vannak. Ilyenkor nem akarnak támadni, ha nem érzik magukat veszélyben, ezért írtam az előbb, hogy ne piszkálja őket.

Honnan ismerem fel, hogy egy méhraj jött a közelembe ?

Hmmm, fel fogja ismerni. 5-10 méter magasságban 10-30 ezer méhecske fog egy időben repkedni nagy zúgással, zümmögéssel. Lehet, hogy ijesztőnek vagy félelmetes tűnik, de a leglényegesebb, hogy nem kell megijedni, a méhek nem azért repülnek arra, hogy bárkit is megtámadjanak. Ebben a pillanatban még ne tegyen semmit sem, az is lehet, hogy tovább fognak repülni, és ilyenkor még én sem tudok semmit sem tenni velük. Mindenképpen meg kell várni amíg letelepednek valahova. Ekkor értesítsen és lehetőségeimhez képest oda megyek és biztonságosan befogom a méhecskéket és elszállítom.

Mennyi időbe telik egy méhraj befogása ?

Ha minden sikerül és könnyen hozzáférhető helyen vannak a méhek akkor a befogás az kb. 5 perc, és még vagy 10 perc amíg megnyugodnak. Összességében mindennel együtt kb. fél órát lehet rá számítani.
Ha nehezen megközelíthető helyen pl. magas fán, háztetőn, kéményen, faodúba, falrepedésbe, stb. telepednek le vagy költöznek be akkor bizony ez lehet akár több óra is.© 2018-2024 - Nemzetimezbolt.hu


Hirdetési partnerek:

Kattints a hirdetésre
Kattints ide


LinkTár.hu