Nemzeti mézbolt
- Ahol magyar méz kapható -
Darázs irtás

A globális gazdaság terjedésével egyre több hazánkban nem őshonos jövevény rovar faj is meg tud telepedni. Mint ahogy számtalan példát lehet rá találni, de ha mást nem is az ázsiai márványos poloskáról biztos, hogy mindenki hallott vagy látta is.

A rovarok között vannak kifejezetten veszélyes darázs fajok is, pl. a Vespa Velutina vagy ázsiai lódarázs fajtát 2023-ban hazánkban is észlelték. Ahogy a "Tizedes meg a többiek" című filmben a mondás: "Az oroszok már a spájzban vannak", bizony lassan a lódarazsak már a padláson vannak.

Sok esetben észrevétlenül beköltöznek hasadékokba vagy ezeken keresztül zártnak hitt terekbe és csak akkor tűnik fel a jelenlétük amikor az egyedszámuk már több száz vagy ezer darabra tehető és már invázió szerűen röpködnek, aztán egyszer csak valakit megszúrnak és onnantól kezdve nem kívánatos lesz a jelenlétük.

Ez olyan mint egy betegség, amikor még csak kezdeti stádiumban észlelhető, sokkal könnyebb gyógyítani mint amikor már az egész testet ellepte. Tehát a darazsaknál is amint felfedezi azonnal cselekedni kell, mert később sokkal nehezebb lesz eltávolítani és többlet kiadásokkal is fog járni, mint amikor még csak 1-2 tenyérnyi a fészkük.

Sőt minél régebb óta vannak jelen annál biztosabb, hogy több utódrajt/fészket is létrehoznak és végül az egész környék tele lehet darázs fészekkel és ilyenkor már lehetetlen teljesen eltüntetni őket.

Szóval darazsak, darázsfészkek gyors és hatékony irtását és/vagy befogását is el tudom végezni.
Ez vagy nagyon egyszerű feladat, vagy nagyon bonyolult is tud lenni. Nagy mértékben függ a helyi adottságoktól.
Ezért kérem készítsen egy-két fotót a helyszínről a darazsak fészkéről, hogy olyan eszközökkel tudjak készülni amikkel a biztonságos irtást és elszállítást meg tudom oldani.
Egy ilyen darázs irtás költségekkel jár. Érdeklődjön.

Azért legyünk reálisak, 10 km távolság felett már ott helyben keressen méhészt, mert sokkal hamarabb meg fogja tudni oldani, mint amíg én odaérek.

Köszönöm.

Ön is tehet ellene

A darázs populáció feldúsulása ellen egyébként Ön is tud tenni. Nagyon egyszerűen csapdába csalhatók. Ehhez boltban kapható darázscsapdát vásárol, vagy házilag PET palackból is elkészítheti a csapdát. Az utóbbi szinte semmibe sem kerül és elég jól szinten lehet vele tartani a darázs populációt.
Darázs csapda

Darázs csapdaDe az is hatékony módszer a darazsak féken tartására, ha nem hagy túlérett gyümölcsöket a fán vagy a földön és így kevesebb lesz az életterükhöz a táplálék és kevésbé tudnak elszaporodni.

Az érett gyümölcsöket megrágják, és a gyümölcs édes levét elhordják a fészkükbe és azzal is etetik az utódaikat és így annál többen lesznek.

A legnagyobb baj az amikor a tudatlanság a butasággal is párosul, ugyanis a megkezdett gyümölcsöket - aminek illatozik a leve a méhek is megtalálják.
És a gazda látja és felkiált : "Ezek a rohadt méhek rágják a gyümölcseimet !"

NA EZ NEM IGAZ ! Ez egy nagy butaság !

A méhek nem rágják meg a gyümölcsöt/szőlőt, de ha egy darázs már kirágta akkor megtalálják és oda repülnek, ugyanúgy mint ahogy a légy sem rágja meg a gyümölcsöt de ha már nyitva van akkor az is felnyalja a gyümölcs levét.

Darázscsapda készítés házilag

Itt néhány fotóval be fogom mutatni hogyan kell készíteni és mit kell beletölteni.© 2018-2024 - Nemzetimezbolt.hu


Hirdetési partnerek:

Kattints a hirdetésre
Kattints ide


LinkTár.hu